Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 


            ​    


 

AP Deadpool

ei arvonimiä

© Joey, Vaellustalli Kouta

Kuvagalleria | Video

10.11.2015 

 

Kutsumanimi: Wade, Didi Sukupuoli, säkä: Ori, 166cm Omistaja: Taija, ASG
Rotu: Hannover Väri / merkit: Punaruunikko / - Kasvattaja: Joey, Vaellustalli Kouta
Syntynyt: 11.4.2004 (14v.) Painotus: Kouluratsu Tekijä: Joey, Vaellustalli Kouta

rekisterinumero SKPR-10546

 

LUONNE

HOITAESSA • Wade on lupsakka tapaus. Turvan alueelta herkkä joten hellät otteet on se juttu millä orin saa hyvälle tuulelle. Rakastaa helliä hetkiä ja lämpenee uusillekkin tuttavuuksille suht nopeasti kunhan vain osaa rapsuttaa oikeista paikoista. Kaikki toimenpiteet suorittaa mutkitta, tarhasta hakiessa ravailee yleensä reippaana vastaan ja hörähtää kuin tervedykseksi.

TALUTTAESSA • Kävelee useimmiten nätisti vierellä, mutta mikäli ori hetken mielijohteesta päättää siirtyä ojaan seisomaan tai puskaan mutustamaan ruohoa, niin se myös tekee. Ei siis lähde helposti liikkeelle jossei sille osaa näyttää kuka olikaan se taluttaja.

RATSASTAESSA • Perusolemukseltaan Wade on suht vaikea yksilö. Sille ei koskaan riitä pelkkä ympyrä- tai puomityöskentely vaan aina on pistettävä paremmaksi. Korkeammalle, pidemmälle, tarkemmin, varmemmin ja hienommin. Välillä sen ohjelmointi vain vioittuu ja pahasti. Se saattaa kesken treenien pitää sitä hauskana että heittää ratsastajan selästään tai että okserin eteen on täysin normaalia kieltää 5 kertaa peräkkäin. Sillä riittää energiaa kissa ja hiiri -leikkiin vaikka kuinka moneksi tunniksi ja rodeo on yksi sen lempiharrastuksista. Hyvin mukavuudenhaluinen, joten toimii parhaiten erityisen pehmeällä tuntumalla tai kuolaimettomilla. Rauhallinen tammojen kanssa, mutta muiden orien läheisyydessä yleensä rupeaa uhittelemaan ja hakemaan lauman johtopaikkaa.

Kouluratsastus on tämän orin vahvinta alaa. Tarvitsee tiukan ja määrätietoisen kuskin toimiakseen sulavasti, hieman lepsun ratsastajan kanssa saattaa jättää hommat puolitiehen ihan kiusallaan. Ohjaus sujuu melkeinpä kokonaan painoavuilla sillä ori ottaa niitä vastaan hyvinkin herkästi. Kulkee nätisti kaula kaarella, mutta jollei sen liikkeeseen kiinnitä tarpeeksi huomiota saattaa etujalat lähteä laahaamaan maata pitkin. Omistaa joustavat ja pehmeät askeleet. Tarvitsee alkulämppien aikana paljon taivutuksia jotta tiukat käännökset sujuu vaivatta.

Esteillä ei niinkään loista, mutta on silti oiva kumppani. Hyppii oikein mielellään erikoisemmatkin esteet ja vuosien saatossa se on testannut jos jonkinmoista rataa. Tiukat käännökset tuottaa niin esteillä kuin koulussakin vaikeuksia, ja useimmiten liian ahtaan tien eteen joutuessaan se juoksee esteen ohi ilman sen erikoisempia suunnitelmia. Kyllä sen hyppäämäänkin voi sellaisista saada, mutta tekniikasta ei niiden kohdalla sitten puhutakaan. Tuppaa kulkemaan joskus hieman laiskanpuoleisesti ja siksi raippa on yleensä kiva tunnelman, että jalkojen nostattaja. 

Maastossa reipas ratsu, ehkä välillä liiankin reipas. Kilpailuviettiä löytyy sen verran ettei jonon perälle sovellu, kulkee mieluummin johtajasta seuraavana. Seurailee ympäristöään kuin haukka saalistaan ja on aina valmiina pinkaisemaan kiitolaukkaan. Maastoesteet hieman vieras juttu mutta hyvällä kannustuksella hyppii yli sopivan matalat esteet.

KO: Int II | YE: 105cm | RE: 70cm | ME: 60cm

 

SUKUTAULU

o. AP Deadpool

o. KOU Sledgehammer o. Glohammar Fix
t. Edgemed
tRa.Ra Odessette o. Carnero
t. tuntematon

 

KISAKALENTERI (* kisaajana Ada, Casanente)

Pvm - Tapahtuma, paikka Luokka Sijoitus
*03/06/2018 - Capota Cup, HELSINKI Vaativa B 4./?
  ??? ?/?
16/09/2017 - Moonlit 2017, JYVÄSKYLÄ Veteraanijumppa, ristikko ?/6

 

NÄYTTELYKALENTERI

ei näyttelytuloksia

 
JÄLKELÄISET
 
Syntynyt Nimi Sukupuoli Emä Asuintalli
2007 Wings of Freedom ori tuntematon Kht Airelle
2007 EG Lärling ori Lycka Till Roihun talli
2008 Vér Dé White Snow Queen tamma VHT's Mysterious High Five Kht Enkeli
2010 Caspian Nachtigall ori Fräulein Vogel Kht Horse and Pony Park
2010 Mekkalan Francesco ori IST Sky Is On Fire Fatimah Kht Hallava
2011 Fire to five tamma tuntematon Kht Tantaran
2011 VE Angry German Kid ori tuntematon Vaellustalli Aisling
2011 24K Magic ori tuntematon Kht Wildies
2012 WR Symbiote ori tuntematon ASG
©2018 Oritalli Asgard - suntuubi.com