Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 


            ​    


 

AP Deadpool

© Joey, Vaellustalli Kouta

Kuvagalleria | Video

10.11.2015 

 

Ylläpidossa Casanentella!

Kutsumanimi: Wade, Didi Sukupuoli, säkä: Ori, 166cm Omistaja: Taija, ASG
Rotu: Hannover Väri, merkit: Punaruunikko Kasvattaja: Joey, Vaellustalli Kouta
Syntynyt: 11.04.2004 (15v.) Painotus: Kouluratsu Tekijä: Joey, Vaellustalli Kouta

rekisterinumero SKPR-10546

 

LUONNE

HOITAESSA • Wade on lupsakka tapaus. Turvan alueelta herkkä joten hellät otteet on se juttu millä orin saa hyvälle tuulelle. Rakastaa helliä hetkiä ja lämpenee uusillekkin tuttavuuksille nopeasti kunhan vain osaa rapsuttaa oikeista paikoista. Kaikki toimenpiteet suorittaa mutkitta, tarhasta hakiessa ravailee yleensä reippaana vastaan ja hörähtelee kuin tervedykseksi.

TALUTTAESSA • Kävelee useimmiten nätisti vierellä, mutta mikäli ori hetken mielijohteesta päättää siirtyä ojaan seisomaan tai puskaan mutustamaan ruohoa, niin se myös tekee. Ei siis lähde helposti liikkeelle jossei sille osaa näyttää kuka olikaan se taluttaja.

RATSASTAESSA • Perusolemukseltaan Wade on suht vaikea yksilö, vaikkei ehkä päällepäin siltä näytäkään. Sille ei koskaan riitä pelkkä ympyrä- tai puomityöskentely vaan aina olisi pistettävä paremmaksi. Aina pitäisi hipoa kohti täydellisyyttä. Välillä sen ohjelmointi vain vioittuu ja pahasti. Se saattaa kesken treenien pitää sitä hauskana että heittää ratsastajan selästään tai että okserin eteen on täysin normaalia kieltää 5 kertaa peräkkäin. Rodeo on yksi sen lempiharrastuksista, ja yksin kentällä se pistääkin vastaan ratsastajalle ihan kiusallaan. Muiden lajitoverien seurassa pelleillee vähemmän, mutta  jos erehdyt luulemaan että olet päässyt tilanteen herraksi, olet väärässä. Hyvin mukavuudenhaluinen, joten toimii parhaiten erityisen pehmeällä tuntumalla tai kuolaimettomilla, kovakätiset ratsastajat eivät sen selässä useimmiten kauaa kestä. Rauhallinen tammojen kanssa, mutta muiden orien läheisyydessä yleensä rupeaa machoilemaan. Raipan käyttö on hieman kaksipiippuinen asia; yleensä Wade tuntuu vain innostuvan mitä enemmän sitä viuhotaan, mutta jossain vaiheessa se kuitenkin antaa periksi. Joko heti tunnin alkumetreillä, tai sitten vasta viimehetkillä.

Kouluratsastus on tämän orin vahvinta alaa ja Wade pitääkin sileällä työskentelystä yllättävän paljon. Tarvitsee  vain tiukan ja määrätietoisen kuskin toimiakseen sulavasti, hieman lepsun ratsastajan kanssa saattaa jättää hommat puolitiehen eikä sen kanssa saa mitään aikaiseksi. Ohjaus sujuu melkeinpä kokonaan painoavuilla sillä ori ottaa niitä vastaan hyvinkin herkästi. Hakee aktiivisesti itse pyöreyttä liikkumiseensa, mutta jollei sen liikkeeseen kiinnitä tarpeeksi huomiota saattaa sen etuosa lähteä laskeutumaan uhkaavasti alaspäin. Tätä tapahtuu varsinkin kuolaimella ratsastaessa, sen pakoillessa painetta. Omistaa joustavat ja pehmeät askeleet, jos ne osaa tuoda esiin. Jäykkä rungostaan, joten tarvitsee paljon lämmittelyä jotta tiukat käännökset sujuisivat vaivatta.

Esteillä ei niinkään loista, mutta on silti oiva treenikaveri. Hyppii oikein mielellään erikoisemmatkin esteet ja vuosien saatossa se on testannut jos jonkinmoista rataa. Tiukat käännökset tuottaa niin esteillä kuin koulussakin vaikeuksia, ja useimmiten liian ahtaan tien eteen joutuessaan se juoksee esteen ohi ilman sen erikoisempia suunnitelmia, ja ehkä nakkelee niskojaan merkiksi siitä että ei tuosta kyllä mahdu kääntymään jos ratsastaja ei sitä seuraavalla lähestymisellä tajua. Kyllä sen hyppäämäänkin voi sellaisista saada, mutta tekniikasta ei niiden kohdalla sitten puhutakaan. Esteillä Wade pakenee tuntumaa kuolaimettomilla  ja pehmeällä kädellä ratsastaessakin, joten sitä tulisi aktiivisesti muistutella kantamaan etuosaansa.

Maastossa reipas ratsu, ehkä välillä liiankin reipas. Kilpailuviettiä löytyy sen verran ettei jonon perälle sovellu, kulkee mieluummin johtajasta seuraavana. Seurailee ympäristöään kuin haukka saalistaan ja on aina valmiina pinkaisemaan kiitolaukkaan. Maastoesteet hieman vieras juttu mutta hyvällä kannustuksella hyppii yli sopivan matalat esteet.

KO: Int II | YE: 105cm | RE: 70cm | ME: 60cm

 

SUKUTAULU

o. AP Deadpool

o. KOU Sledgehammer o. Glohammar Fix
t. Edgemed
tRa.Ra Odessette o. Carnero
t. tuntematon

 

KISAKALENTERI (* kisaajana Ada, Casanente)

Pvm - Tapahtuma, paikka Luokka Sijoitus
*28/07/2018 - Keppihevosten Suomenmestaruuskilpailut, SEINÄJOKI Vaativa B 3./20
  KÜR, vapaa ohjelma ?/15
*03/06/2018 - Capota Cup, HELSINKI Vaativa B 4./?
16/09/2017 - Moonlit 2017, JYVÄSKYLÄ Veteraanijumppa, ristikko ?/6

 

 
JÄLKELÄISET
 
Syntynyt Nimi Sukupuoli Emä Asuintalli
2007 Wings of Freedom ori tuntematon Kht Airelle
2007 EG Lärling ori Lycka Till Roihun talli
2008 Vér Dé White Snow Queen tamma VHT's Mysterious High Five Kht Enkeli
2010 Caspian Nachtigall ori Fräulein Vogel Kht Horse and Pony Park
2010 Mekkalan Francesco ori IST Sky Is On Fire Fatimah Kht Hallava
2011 Fire to five tamma tuntematon Kht Tantaran
2011 VE Angry German Kid ori tuntematon Vaellustalli Aisling
2011 24K Magic ori tuntematon Kht Wildies
2012 WR Symbiote ori tuntematon ASG
©2019 Oritalli Asgard - suntuubi.com