Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 


            ​    


 

Ra.Ra Vibranium

2 x KUMA, 2 x JS

Kuvagalleria | Video

2.1.2016 

 

Kutsumanimi: Ultron, Ultti Sukupuoli, säkä: Ori, 159cm Omistaja: Taija, ASG
Rotu: Selle français Väri / merkit: Kimo / papumuskuvionti Kasvattaja: Maikken, Kht Ra.Ra
Syntynyt: 29.12.2010 (6v.)  Painotus: Kouluratsu Tekijä: Maikken, Kht Ra.Ra

rekisterinumero SKPR-10942

 

LUONNE

HOITAESSA • Seisoa nököttää rauhallisesti paikallaan harjauksen ajan. Kuolaimia ei millään tahtoisi suuhunsa pistää mutta tiukalla kurilla ei pitäisi ongelmia ilmetä. Takeista riippuvat asiat kuten heijastimet tai avainnauhat silti aina jaksaa hämmentää ja kiinnostaa, joten jos niitä ei muista piilottaa taskuun niin saatat hyvinkin päästä nykimään niitä pois pojan suusta. Synnynnäisesti puolisokean Ultronin vasemmalta puolelta tulevat äkilliset liikkeet tai yhtäkkinen epämääräinen melu saa yleensä pojan säikähtelemään ja tekemään äkkikäännöksen jotta näkisi mitä toisella puolella olikaan tekeillä, tätä tapahtuu myös taluttaessa kuin ratsaillakin. Tarhasta haettaessa ori osoittautuukin hieman hankalammaksi. Tykkää useasti juoksennella hakijaa karkuun ja  harvemmin lähestyy ihmistä ilman jonkinmoista huutelua ja namia.

TALUTTAESSA • Taluttaessa oikea mallioppilas, kävelee vierellä löysälläkin narulla ja antaa ihmiselle omaa tilaa. Välillä vihreät puskat saattavat kutsua armottomasti luokseen mutta pienellä nykimisellä lähdetään niistäkin useimmiten liikkeelle.

RATSASTAESSA • Ultron on tiivistettynä haastava, mutta palkitseva. Vajaa näkökenttä saa orin hieman varuilleen uusista ratsastajista, eikä se anna luottamustaan kelle tahansa. Testailee uutta ihmistä kaikin mahdollisin keinoin, niin pystyynnousuilla kuin pukkisarjoillakin, joten kylmäpäisyys ratsailla on pakollista. Kerran kun orin selästä tippuu, ei sinne ihan helposti takaisin kiivetäkään. Pikkuhiljaa jännityksen laantuessa se alkaa toimimaan rennommin ja keskittyy itse tehtäviin, eikä selässä istujaan. Ottaa satunnaisesti apuja hieman viiveellä vastaan, joten kärsivällisen ratsastajan kanssa on parhaimmillaan !

Erittäin vahva kouluratsu, jaksaa työstää monenlaisia tehtäviä, pistää aina parastaan ja polkee vauhtia omalla moottorilla. Hyvällä lämmittelyllä taataan erinomainen taipuvuus ja keveä askel. Perinyt isänsä sulavat laukanvaihdot ja emänsä tasapainoisen sekä ryhdikkään ravin. Passage sujuu lähestulkoon vaivatta, piaffessa tuppaa vielä kulkeutumaan hiukan eteenpäin. Orin saa helposti koottua, osaa pitää askelta yllä hyvätempoisena. Lisätyissä askellajeissa saattaa hieman innostua ellei ratsastaja pysy tarkkana.

Esteillä, ja varsinkin radoilla, Ultron on uuden ratsastajan kanssa hyvin epävarma. Ori ei helposti luota ratsastajan laskukykyihin ja näinollen se saattaa ponnistaakkin äkkiseltään liian kaukaa tai ottaa ylimääräisen askeleen ja hypätä liian läheltä. Tarkoilla avuilla siitä kuoriutuu kuitenkin nätin laukan omaava, oikein kelpo esteratsu. Vasemmalle käännyttäessä kulkee usein kaula mutkallaan jotta näkisi mihin päin ollaan menossa ja mitä vastaan on tulossa, tutun ratsastajan kanssa luottaa kuskin ohjaukseen. Sarjaesteillä kuumuu nopeasti ja saattaa liioitella hyppyjen kanssa, kavaleteillä nostelee jalkojaan turhan korkealle. Ei pidä kolahtelevien puomien äänestä joten selvästi yrittää välttää tätä ottamalla vähän ilmavaraa mukaan.

Maastossa vielä hieman arvaamaton, kulkee hyvin yksin mutta säpsyy helpommin. Rasahtava oksa on kuin aseen laukaus ja jos ratsastaja ei ole hereillä, on äkkikäännös kotia kohti varma. Tiheät metsiköt eivät ole lempialuetta, aukeilla paikoilla kulkee rennommin. Kestävyyttä löytyy ylämäkien laukkaamiseen eikä pelkää astua kuralätäkköön. Maastoesteet hyppii reippaalla vauhdilla yli kunhan muistaa kannustaa tarpeeksi, hieman erikoisemman näköiset tukit ja puskat saattavat kuitenkin katkaista vauhdin kuin seinään.

Kisoissa yleensä suht rauhallinen, katselee tuimasti muiden hevosten menoa ja saattaa satunnaisesti heittää takasiaan niitä kohti, turvaväliä kannattaa siis pitää muihin lajitovereihin. Esteillä hyvin samanlainen kuin kotikentällä, matalemmissa luokissa tutun ratsastajan kanssa osaa pitää hypyt hallittuina. Kouluradalla panostaa satasella, mitä enemmän yleisöä, sitä enemmän Ultron nauttii. 

Ultronin kaksoisveli Altti asustaa Kht Ra.Rassa. Ultronin puolisokeus, pienempi koko sekä vaaleampi väripigmentti johtuvat siitä että Altti vei enemmän tilaa emän sisällä. Hyvällä ja aktiivisella kasvatuksella Ultronista saatiin kuitenkin koulutettua veljensä veroinen ratsu.

KO: GP | YE: 95cm | RE: 70cm | ME: 50cm

 

SUKUTAULU

o. Ra.Ra Vibranium

o. K.R Pelottava Pontso o. KH Mistral
t. Ra.Ra Odessette
t. Fn Ra.Ra Something Shy o. Fn AP Ventóu Nucancé
t. Fn Ra.Ra Champagne Showers

 

KISAKALENTERI

Pvm - Tapahtuma, paikka Luokka Sijoitus
12/02/2017 - Asgardin talvikisat, LAPPEENRANTA kür, vapaa ohjelma ?/9
21/05/2016 - Kesäkauden avajaiskisat, NAANTALI esteet, 60 - 70cm, tyyli 4/?
24/04/2016 - Keppihevosten SM-kilpailut, HELSINKI kür, vapaa ohjelma 4/18

 

NÄYTTELYKALENTERI

Pvm - Näyttelyt, tuomari - paikka Sijoitus Arvonimet
26/05/2016 - URL Viralliset näyttelyt, Myster - SKH-foorumi 6/15 KUMA, JS
27/02/2016 - URL Viralliset näyttelyt, Ellen - SKH-foorumi 6/10, 1 hyl. KUMA, JS

 

JÄLKELÄISET
Syntynyt Nimi Sukupuoli Emä Asuintalli
2012 Foresta's Thunderberry ori AP Blitzangel Kht Foresta
2016 VH Spoileralert tamma AP Blitzangel Kht Valkoharja

 

ARVOSTELUT

Suloinen oripaketti! Rotuleima ok, lihaksikas kaula. Pää melko jykevä. Myös sukupuolileima hyvä, orimainen olemus ja rakenne. Pää kuitenkin kaunis, vaikkei yhtä siropiirteinen kuin sitä toivoisin. Nyt jää melko tasapaksuksi, otsa voisi olla korkeampi. Kaunis profiili, suloinen turpa. Erityisen hyvä alahuuli! Pään alalinja ok, leukaperä liioiteltu. Suu jää lyhyeksi, mutta se on tiivis. Leukaperä ja pään liittymäkohta korostetusti esillä, saisi olla tiiviimpi. Alakaula on liitoitellun muotoinen, levennys loppua kohden myös melko näyttävä. Korvat hyvät. Silmät ja sieraimet löytäneet paikkansa, molemmilla voisi olla hieman lisää kokoa. Sokea silmä hauska lisä, mutta sen väri ei ole kovin tasainen - ehkä tarkoituksellista, mutta lähikuvissa silmä näyttää vain sotkuiselta. Tummennosten värisävy hyvä, mutta ne ovat melko sotkuiset varsinkin silmien ympäriltä. Kaipaavat hieman huolittelua ja siistimistä näyttääkseen luonnollisilta, nyt hevosella näyttää olevan rankat luomivärit. Turvan tummennoksissa on kuitenkin onnistuttu hyvin! Harja kaunis ja sopii hevoselle, seka nutturoilla että auki.

© Niitti

           


 

Rotuleima on täydellinen, samoin sukupuolileima. Pään muodot ovat hyvät, kaulan yläosa on sopivan paksu, mutta kaula on hieman liian lyhyt, lisäksi se saisi leventyä enemmän. Korvat ovat sopivan kokoiset, oikean muotoiset ja hyvillä kohdilla. Väristys on hyvin onnistunut, mutta silmien ympärillä olevat tummennokset ovat vähän liian tummat verrattuna muihin. Harja on sopivan paksuinen ja ihan hyvän mittainen. Sieraimet ovat oikean muotoiset, mutta liian pienet. Silmät ovat hyvän muotoiset ja oikeilla kohdilla, sokea silmä on kivan persoonallinen. Kokonaisuudessaan tosi nätti hevonen.
Kouluarvosana: 10- Hinta-arvio: 55-60€

© Katatu

©2018 Oritalli Asgard - suntuubi.com