Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 


            ​    


 

Frozen Lam kal arg

ei arvonimiä

Kuvagalleria | Video

24.4.2016 

 

Kutsumanimi: Bruce Sukupuoli, säkä: Ori, 140cm Omistaja: Taija, ASG
Rotu: Mongolianponi Väri / merkit: Hiirakko / - Kasvattaja: Varja, Frozen Solo
Syntynyt: 18.12.2007 (10v.) Painotus: Maasto- ja yleisratsu Tekijä: Rigtan, Kht Airelle

rekisterinumero SKPR-11838

 

LUONNE

HOITAESSA • Tämä pieni pörrökasa ei ole niin suloinen miltä se vaikuttaa. Se on kiintynyt pahasti takkutukkaansa ja -karvaansa, että ponia puunatessa saat useimmiten tuntea sen hampaat takamuksessasi ellet ole tarkkana. Herran mielestä mitä takkuisempi, sitä parempi. Suitsiessa yrittää aina päästä pois pälkähästä nykimällä päätä suuntaan jos toiseenkin. Juttelee useimmiten turhankin kovaan ääneen karsinoissa olevien ja ohikulkevien kaverien kanssa, eikä epäröi kulkea hoitajan yli mikäli sen tekee mieli morjenstaa käytävän päässä näkyvää porkkanasäkkiäkin kavereiden lisäksi.

TALUTTAESSA • Askeltaa vierellä nätisti, kunnioittaa ihmistä ja pysyttelee useimmiten poissa puskista. Välillä saattaa jättäytyä ihan laiskuuttaan jälkeen, jolloin taluttajan pitää aika rajuilla otteilla yrittää saada ori raahattua takaisin reippaaseen käyntiin.

RATSASTAESSA • Työmoraali on tälle orille aivan tuntematon käsite. Käynti on sen lempiaskellaji ja sen kyllä huomaa. Työtä saa tehdä ainakin sadan miehen voimalla että tämän herran saa laukkaamaan. Raippa useimmiten läsnä treenatessa ja poni pistää ihan vain ärsyttääkseen avuille vastaan minkä jaksaa. Jos Brucen saa tarpeeksi hyvin kuulolle, liikkuu se aina hetken verran ihan nätisti. Todellinen isänsä poika, toimii siis parhaiten kylmässä vastaviimassa ja umpihangessa tarpoen.

Koulu on Brucen mielestä tylsintä mitä tästä maailmasta voi löytyä. Tyhjällä kentällä pyöriminen ei ole sen mieleen sitten yhtään. Eritoten kokoaminen tuottaa vaikeuksia pojalle. Peräänantoa se ei harrasta, ja laiskuus saa sen pään valumaan uhkaavasti usein kohti maata. Jalkoja herra ei mielellään nostele, ja ravissa varsinkin epäryhdikkyys tulee hyvin esiin. Gramaanin sekä tarkkojen apujen kanssa kulkee suht nätisti.

Esteillä Brucea voi kuvailla vain yhdellä sanalla: hämmentynyt. Perinteiset pystyesteet ja ristikot näyttävät orin silmille turhan tavallisilta ja tylsiltä niinkin aktiiviseen asiaan kuin hyppiminen. Jos pitää kuntoilla niin kuntoillaan sitten tyylillä. Erikoisesteet ja tiukat kurvit ovat sen mielestä hauskaa puuhaa. Innokas ärsyttämään ratsastajaa heittelemällä päätään ja nykimällä ohjia käsistä irti. Pikkuiset mielenosoituspukit raippaa ja apuja vastaan ovat yleisiä, mutta Bruce ei koskaan vahingoittaisi tahallaan ratsastajaansa. Mikäli vahingossa tiput sen selästä, se ravailee nopeasti luoksesi ja tarkistaa että kaikki on kunnossa. Sen jälkeen se vasta saakin idean ryhtyä hippaleikkeihin.

Metsä on Brucen lempipaikka ja siellä se voisi viettää koko loppuelämänsä jos se niin saisi päättää. Tältä vankalta ponilta löytyy kestävyyttä pitkillekkin vaelluksille ja se on täysin maastovarma kaveri. Toimii parhaiten jonon kärjessä johtajana. Maastossa hypittäessä harvemmin joudutaan turvautumaan raipan antamaan apuun, ori kulkee suht reippaasti ilmankin. Miinuspuolena hyvässä vauhdissa on että oria on hankala saada jarruttamaan. Todellinen vesipeto, varsinkin kesäisin kuuman auringonporotuksen aikaan vesiesteet ovat eritoten sen mieleen.

KO: HeA | YE: 90cm | RE: 80cm | ME: 80cm

 

SUKUTAULU

o. Frozen Lam kal arg

o. Kilgarrah Kill-joy o. Isjtarpoort
t. Tunguso-mantšžurskije
tMhysa Gilgameš o. tuntematon
t. tuntematon

 

KISAKALENTERI

ei kilpailutuloksia

 

NÄYTTELYKALENTERI

ei näyttelytuloksia

 
JÄLKELÄISET

ei jälkeläisiä

©2018 Oritalli Asgard - suntuubi.com