Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 


            ​    


 

ASG Nine Lives Left

Kuvagalleria | Video

10.07.2016 

 

Kutsumanimi: Jarppi, Jarno Sukupuoli, säkä: Ori, 170cm Omistaja: Taija, ASG
Rotu: FWB Väri, merkit: Kirjava (splashed white) Kasvattaja: Taija, ASG
Syntynyt: 14.06.2009 (10v.) Painotus: Kenttäratsu Tekijä: Varja, Frozen Solo

rekisterinumero SKPR-12441

 

LUONNE

HOITAESSA • Hoitaessa oikein kiltti ilmestys. Rakastaa rapsutuksia korvan takaa sekä silittelyä. Isosta uhkaavasta koostaan huolimatta oikein leppoisa hoidettava. Ainoastaan jalkoja käsiteltäessä ori ryhtyy jääräpäiseksi, ja voi nopeasti lipsauttaa kavionsa hirmuisella voimalla lattiaan ellei sille osaa olla jääräpäinen myös takaisin. Herran jalkoihin ei missään nimessä saisi hänen mielestään koskea, ja jo suojienkin laittaminen voi saada sen kuopimaan suht raivokkaasti. Tarhasta haku sujuu melko mallikkaasti, sillä Jarppi yleensä viettää aikansa tarhan laidoilla odotellen kuumeisesti milloin se jo pääsisi jonkun ohikulkijan matkaan mukaan.

TALUTTAESSA • Innoissaan ja energisenä ori ei oikein suostuisi millään kulkemaan taluttajan tahdon mukaan. Kaikki kiinnostaa ja jokaiseen suuntaan pitäisi päästä juoksemaan. Välillä se taasen saattaa vain jäädä seisoa nököttämään keskelle tietä kuin tatti sateessa konsanaan. Vetäminen ei missään tilanteessa auta, ori vain hämmentyy enemmän. Energisessä tapauksessa on hyvä itse pysähtyä, ja kun ori tajuaa että sinä pysähdyit, se yleensä ottaa myös mallia. Seisoskelevassa tapauksessa sinun tulee vain kävellä sitä kohti ja yhtäkkiä ollaankin jo liikkeellä. Talutettava aina naru turvan päältä kiinnitettynä!

RATSASTAESSA • Hyvinä päivinä energinen ja haastava tapaus, huonoina taas laiska ja sitäkin haastavampi. Takapää saattaa nousta ilmaan useastikin tunnin aikana, ja ilman selkeitä ohjeita törmäys seinään on varma. Kyttäilee useasti kentän laitoja ja Jarppia voisikin luonnehtia hieman hermoheikoksi. Yrittää välillä päästä työnteosta arkomalla suutaan tai esittämällä että ontuisi, mutta samantien kun pojan selästä laskeutuu niin yrittää singahtaa karkumatkalle.

Koulussa hyvin potentiaalinen korkean tason ratsu, mutta keskittymisessä olisi paljonkin parantamisen varaa. Kevyet ja liidokkaat askeleet tuppaavat jäämään hieman laiskottelun varjoon. Oria saa aika reippaastikin patistaa eteenpäin, ja koottua muotoa joutuu hieman hakemaan. Jarpin keskittyessä siitä kuoriutuu oikein mainio kouluratsu, joka ei jätä ketään kylmäksi. Voimakkaat askeleet takaavat vakaan kyydin, ja ori on todella kuuliainen pienimmillekkin avuille. Vastalaukka on Jarpin ainut heikkous, ja sitä se ei mielellään suostuisikaan ratsastamaan. Ratsastajan tulee pysyä koko ajan valppaana, tai muuten ori saa helpon tilaisuuden vaihtaa laukkaa.

Esteillä Jarppi tuo esiin energisen puolensa. Imee voimakkaasti esteille, eikä pidätteistä pahemmin ole apua oria vastaan. Hyppytekniikka saattaa välillä olla hieman omalaatuinen, ja satunnaisesti Jarppi saattaa huomata esteiden vieressä seisoskelevan pieniä vihreitä miehiä. Yli useimmiten kuitenkin mennään, vaikka väkisinkin, sillä Jarppi nauttii hyppimisesti eniten. Ilopukit esteiden jälkeen hyvinkin yleisiä, eikä pään viskely ole vierasta hommaa tälle herralle.

Maastossa hyvin samankaltainen kuin esteilläkin, energinen sekä vauhdikas. Pitkät peltolaukkapätkät ovat pojan mieleen, eikä se pelkää rymistellä metsikön läpi. Hyppii reippaasti yli kaikennäköiset esteet. Kyttäilee hieman vettä/vesiesteitä, varsinkin sellaisia jossa se ei näe pohjaa selvästi, mutta veteen päästyään se onkin jo loiskuttelemassa kovaa vauhtia vettä niin että ratsastaja sekä muut kaverit kastuu.

KO: Int II | YE: 120cm | RE: 110cm | ME: 80cm

 

SUKUTAULU

o. ASG Nine Lives Left

o. Fn KV Wings of Freedom o. AP Deadpool
t. Hall of Fame
t. TCD That's the Spirit o. tuntematon
t. tuntematon
 
 
JÄLKELÄISET
 
Syntynyt Nimi Sukupuoli Emä Asuintalli
2011 WL Darth vader ori Willflowers Kht Wildies
2011 Kendrick ori Beige Disaster Kht Lavikantila
2013 FHR Llewellyn ori tuntematon Kht Essence
©2019 Oritalli Asgard - suntuubi.com