Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 


            ​    


 

ASG Rorschach

ei arvonimiä

Kuvagalleria | Video

19.01.2017 

 

Kutsumanimi: Walter Sukupuoli, säkä: Ori, 159cm Omistaja: Taija, ASG
Rotu: Trakehner Väri / merkit: Ruunivoikko / badgerface Kasvattaja: Taija, ASG
Syntynyt: 21.3.2003 (14v.)  Painotus: Kenttä- ja kilparatsu Tekijä: Nea, Kuunvarjo

rekisterinumero SKPR-13705

 

LUONNE

Walter on hyvin suojelevainen omaa tilaansa kohtaan, ja kaikenlaiset uudet tilanteet, ihmiset kuin alueetkin saavat sen aivot hälytystilaan. Kaikkien uusien ihmisten tulee lähestyä sitä varoen ja rauhallisesti, sillä siihen koskettaessa ilman orin antamaa lupaa, ei se pelkää käyttää hampaitaan tai jalkojaan muistutuksena siitä kuka olikaan tilanteen herra. Yllättävät kosketukset ja äkilliset liikkeet sekä äänet antavat sille merkin poistua paikalta äkisti, samalla itseään puolustaen.

HOITAESSA • Hoitaessa Walter on vastoin muuta luonnettaan hyvinkin kiltti. Tuijottelee tuimasti hoitajaa, mutta antaa tämän puuhastella kaikessa rauhassa. Erittäin äksylle päälle sattuessaan saattaa ruveta tuuppimaan ja näykkimään, mutta sen saa yleensä lopettamaan narun läpsäytyksellä kaulalle ja tiukalla EI käskyllä. Tarhataan ainoastaan yksin tai Visionin kanssa, sillä orin ego on vain turhan suuri tarhaan muiden kanssa jaettavaksi, joten tällä järjestelyllä vältetään ylimääräiset konfliktit. Antaa ottaa hyvin kiinni, mutta huonoina päivinä se saattaa yrittää jarrutella ennen tarhasta poistumista.

TALUTTAESSA • Taluttaessa Walter ryhtyykin ovelaksi. Jos otteesi narusta onkin epähuomiossa liian löysä, ori riuhtaisee sen kädestäsi ja tästä alkaakin pitkä jahtausleikki. Walter tarvitsee oman tilansa talutettaessa ja jättäytyykin siksi tarkoituksella hieman jälkeen. Oria ei koskaan saisi taluttaa väkisin täysin vierestä, sillä tällä vain varmistetaan korkea keuliminen sekä voimakas riuhtominen. Talutettava ketju suussa!

RATSASTAESSA • Painosanalla yhden ihmisen ratsu. Antaa luottamuksensa hyvin harvalle ratsastajalle, ja tämäkin tapahtuu vain pitkän tutustumisajan jälkeen. Jos onnistut voittamaan Walterin luottamuksen puolellesi, ei se tarkoita että sen kanssa toimiminen olisi kovin paljoa helpompaa. Taipuisa ja ketterä ori osaa aina yllättää. Ei sovellu isoille ryhmätunneille, ja takaset halkovat nopeaa tahtia ilmaa mikäli sen omaan tilaan tunkeudutaan. Hyvin kovasuinen, pehmeäkätisyys ratsastaessa siis kaiken a ja o. Vaikka raippa onkin välillä oiva apuväline, Walter yleensä protestoi ainakin parin ensimmäisen läpsäytyksen jälkeen sitä vastaan kiemurtelemalla ja pienillä pukeilla.

Kouluratsastus on orille hieman tylsempää puuhaa, mutta jaksaa silti työskennellä mukisematta. Omaa liidokkaat ja keveät askeleet, toimii hyvin paino- sekä pohjeavuilla. Jännittää joskus tahattomasti liikkumistaan liikaa, tällaisten treenien jälkeen loppuverryttelyn aikana tulee varmistaa että ori liikkuu rennosti ilman kankeutta. Vaativimmissa liikkeissä ratsastajan annettava selkeät ohjeet, ilman näitä ori saattaa herätellä riuhtaisemalla päätään tai tekemällä äkkipysähdyksen.

Walter haluaisi itse päättää milloin mikäkin este hypätään, joten ohjauksen löytymisen kanssa saa tovin taistella todenteolla. Kun ori pysyy käsissä sekä kuuntelee, hyppää se mainiolla tekniikalla ja hallitsee varsinkin pituusesteet todella hyvin liitävillä loikillaan. Ei osaa hidastaa itse vauhtiaan tiukkoihin kurveihin, joten ratsastajan tulee hallita sekä tietää miten ohjata oria niin, että ette molemmat ole maata maistelemassa. Vauhtia löytyy, joten patoutunut pidättämisestä johtuva jännitys laukeaa steppailulla sekä radan aikana pukeilla. Hyvin painostavaan tilaan joutuessaan kieltää samalla sekunnilla seuraavalle esteelle, ja treenien jatkumisen voi saada aikaan vain päättäväisellä eteenpäin ajamisella ja raipalla. Walter ei kuitenkaan pakottamista arvosta, ja niimpä esteen ylityksen jälkeen se joko jatkaa matkaa pukkien saattelemana tai lennättää sinut järkyttävällä voimalla seuraavan esteen puomien sekaan.

Maastossa valpas ja tarmokas. Se on aina valmiina aloittamaan taistelun epäilyttävien äänien ja puskista lentelevien lintujen kanssa. Toimii parhaiten jonon viimeisenä patistaen letkaa eteenpäin, tai ensimmäisenä pienellä välimatkalla toiseen kulkijaan. Innostuu helposti maastoesteillä ja saattaa liioitella varsinkin hypyissa pituuden osalta.

Kisoissa jännittää helposti vahingossa koko ruhonsa jumiin, jatkuvalla liikkumisella ja hyvällä verkalla pysyy vetreänä. Suojelee normaaliin tapaansa voimakkaasti omaa tilaansa, joten välimatkaa muihin lajikumppaneihin tulee pitää. Jos muistaa säilyttää pehmeän tuntuman kouluradalla, on lopputulos varmasti kylmänviileä ja elastisesti liikkuva ori. Esteillä ja maastossa mukailee samaa käyttäytymistä kuin kotikentälläkin.

KO: Int II | YE: 130cm | RE: 125cm | ME: 110cm

 

SUKUTAULU

o. ASG Rorschach

o. KT's Mad Man With a Box o. tuntematon
t. tuntematon
t. tuntematon o. tuntematon
t. tuntematon


KISAKALENTERI

Pvm - Tapahtuma, paikka Luokka Sijoitus
10/06/2018 - WinHo Cup, MÄNTSÄLÄ maastoesteet 50 - 60cm ?/?
09/06/2018 - L&C Eventing, KUOPIO kenttä (re 60cm, ko HeA, me 40cm) ?/?
29/04/2018 - Vappu Cup, IMATRA 60 - 70cm, aika ?/?, 4vp
16/12/2017 - Jompparit, JÄRVENPÄÄ seniorit 30-50cm, aika 3/8
09/07/2017 - RW Cross Country & Dressage Champions, MUUKKO lyhyt maastoeste (40cm) HYL.
  pitkä maastoeste (60cm) 6/6
03/07/2017 - BBN Event, LAPPEENRANTA kenttä (re 70-80cm, ko HeA, me 60-70cm) 8/11
09/04/2017 - VaCan kevätcup, VANTAA ristikko - 40cm, tyyli ?/?
  50 - 60cm, aika ?/? - 24,00s
  70 - 80cm, aika HYL
  kür, vapaa ohjelma ?/?
18/02/2017 - TiMa Cup, IMATRA kür, vapaa ohjelma 3/?
  65 - 75cm, aika 3/?
  50 - 60cm, aika 3/?
  40 - 50cm, tyyli ?/?
  30 - 40cm, aika 2/?

 

NÄYTTELYKALENTERI

ei näyttelytuloksia

 

JÄLKELÄISET
 
Syntynyt Nimi Sukupuoli Emä Asuintalli
2006 ASG Unbearably Naive ori Lycka Till ASG
2006 HB Neptuna II tamma tuntematon Kht Heathberry
2007 Massive Effect ori RAV's Unknown Hunter Kht Zero
2007 Ra.Ra Hellbound ori tuntematon Kht Verona
2007 KKT Aston Martin ruuna tuntematon Kht Kutturikorpi
2007 Flamboyant ori ASG Harmony Kht Renhet
2008 WL Coco Lee tamma tuntematon Kht Wildies
2008 Ade's Libanas ori tuntematon Kht Ade
2008 HCT Wasted Feelings tamma VTT Rise And Shine Kht Hecate
2011 ETP Winxforest tamma ASG Peggy III Estetalli Pineapple
©2018 Oritalli Asgard - suntuubi.com