Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 


            ​    


 

HISTORIA  Oritalli Asgard on perustettu vuonna 2009 kesällä alunperin Lappeenrantaan, mutta sittemmin siirrettiin Mäntyharjulle maaseudun rauhaan, minun mummolaani, koska kaupungissa ei enää riittänyt tilaa tallin pitämiselle. Tallin alkuaikoina meillä oli 3 omistajaa. Tallin nimi on muutettu kolme kertaa, entiset nimet olivat Kepparitalli Kiitolaukka (2009), Kht Big Apple (2010-2015) sekä Oritalli Big Apple (1.1.2016-7.7.2016).

Ensimmäinen tekemäni keppihevonen oli vaaleansinisestä sukasta valmistettu hannoverori Hemrabaa, tutummin Hemuli. Muita tallin alkuaikojen entisiä asukkeja olivat muunmuassa friisiläisorit Sonic ja Musti, andalusiatamma  ja -ori Sanni ja Rodeo, eestinhevosori Sepi sekä ratsuponitamma Sara.

Aikojen alussa talli toimi yksityistallina, eikä panostanut kilpailemiseen tai valmentautumiseen, vaan harrastus pysyi elossa puskaratsujen sekä kaverien seuran avulla. Vuosien vieriessä ja nettiin eksyessä toiminta kuitenkin aktivisoitui muutamien kilpailuiden ja leirien myötä, mutta vuoden 2014 kesällä harrastus painui vajaaksi vuodeksi maan alle. Piireihin palattiin innokkaampana kuin koskaan vuoden 2015 keväällä vanhan harrastuskaverin ja instagram-tilin perustamisen myötä. Siitä lähtien tallin hevoskatras sekä toiminta on kehittynyt nykytilannetta kohti tasaisin askelin.

TALLI • Itse tallirakennus on vanhan ulkosaunan pesuhuone, jota ei oltu käytetty ainakaan 15 vuoteen kunnes sen kunnostimme tallia varten. Karsinoita on yhteensä 10. Karsinat ovat tarpeeksi tilavia hevosille joten jos harjauspaikka ei ole vapaana, mahtuu siinä hyvin hevosen harjaamaan sekä varustamaan. Tallissa ei kulje minkäänlaisia sähköjä joten lämmitystä tai valoja ei ole. Alkukeväästä hevoset tuodaan  takaisin talliin ja siellä ne viettävät seuraavan kesän sekä syksyn. Tallin piha-alueelta löytyy harjauspaikka, jotta hevosia voidaan hoitaa myös ulkona. Voit katsella kuvia tallista ja sen miljööstä tästä painamalla, ja viralliseen tallin esittelyvideoon pääset tästä.

VARUSTEET JA TARHAT • Kaikkien hevosten yksityisiä varusteita (suojat, ylimääräiset varusteet, loimet) säilytetään niiden omissa hoitoboxeissa. Suitset roikkuvat tallin seinällä niille varatuilla paikoilla nimikoiduissa naulakoissa. Raipat makaavat naulakossa suitsien yläpuolella. Harjoja ei kenelläkään hevosella ole omia vaan kaikilla käytetään samoja. Tarhoja tallillamme on kolme. Ponitarha, etutarha, sekä yksityistarha. Kaksi ensimmäistä näistä ovat yksityistarhaa hieman isompia.

ESTEKALUSTO JA KENTÄT • Esteinä käytämme 8 puista estetolppaparia, jotka ylettyvät 100 cm korkeuteen. Muovisia koristeltuja puomeja löytyy 13. Erikois- ja maastoesteitä löytyy muutamia valmiita, sekä niitä voidaan rakentamaa aina tarpeen vaatiessa. Kenttiä löytyy yksi, ja se koostuu osaksi sorasta ja osaksi nurmesta, sekä on osittain hieman epätasainen. Kenttä on osoittautunut sopivan kokoiseksi jopa 6 ratsukon samanaikaiseen treenaamiseen.

MAASTOT •  Maastoja tallillamme riittää vaikka muille jakaa. Tallilta lähtevät muutamat soratiet eri suuntiin, jotka ovat monien kymmenten kilometrien pituisia. Valitettavasti nämä tiet ovat kuitenkin yleisiä autoteitä, joten välillä vastaan saattaa tulla auto taikka traktori. Metsäpolkuja löytyy hieman harvassa ja useimmiten ne ovat metsätyökoneiden tai autojen jättämiä uria. Rämmittävää ryteikköä riittää kuitenkin niidenkin edestä, minne tahansa kun suuntaa katseensa, voi edessään nähdä metsää. Uittomahdollisuus löytyy mummolan oman rantasaunan ansiosta vain 5 minuutin kävelymatkan päästä.

Kuvat © Taija 

 

©2018 Oritalli Asgard - suntuubi.com